Merhaba Arkadaşlar,
2008 model fiorino sahibiyim ısıtma bujisi hatası alınca değiştirmek için sanayinin yolunu tuttum. Bujiyi çıkartmak isterken usta bujiyi kırdı ve üst kapağın açılması gerektiğini ancak öyle çıkabileceğini söyledi. Bildiğiniz gibi üst kapak açılınca zincir vs gibi ekipmanlarda değişiyor dolayısı ile hem masraflı hemde vakit kaybı yaratan bir işlem. Uzun bir araştırma sonunda Kayseride işinin erbabı bir fiat servisi beni bir tornacıya yönlendirdi. tornacı mıknatıs ve maktapla bujiyi 30 dakika gibi kısa bir sürede çıkardı. Zaten bu işlemi defalarca yapmış ve çıkardığı buji parçalarınıda saklamış olan tornacı ustamız işinin gerçekten ehli. Gelelim masrafına tornacı 150 TL ücretle bu işlemi yapıyor pazarlık söz konusu değil(zira riskli bir işlem), tabi ustanın rahat çalışabilmesi için ön tampon ve ön panjur sökülmesi gerekiyor bu işlemide sök tak normalde 100 TL ye yapıyorlar fakat ben 80 TL ye yaptırdım. Toplamda çıkan bujinin değişimi ile(bosch 25 TL) bana 255 TL ye mal oldu ve yaklaşık 20 gündür kullanıyorum ne arıza ışığı nede başka bir problemle karşılaşmadım. Kayseride yeni sanayide Yaşin Tornada probleminizi çözebilirsiniz.