(14-03-2015, Saat:10:56)Rüzgar53 yazdı: Lastikte tek michelin derim 205 55 16 orjinal jantına uyar sorunu olmaz muayenede falan hiç bir sıkıntı olmaz ben 225 45 17 ile geçmiştim kalkışda bişey etkileyeceğini pek düşünmüyorum chip arabaya zarar verdiğini düşünüyorum ve chip takarsan garantiden çıkar araç lastiklerin kötüyse 205 55 16 al sadece maliyeti o olur bence kesinlikle chip taktırma 
Ben de chip/box tuning yaptırmaktan vazgeçtim. 70 Bin km'ye kadar binmişim sadece ani yokuş (kapalı otopark çıkışları vs) gibi yerlerde manuele alıyorum.
Bir de maliyet/etkinilik açısından da hesapladım. Chip/box 1000 TL olsa ve % 5 - 10 yakıt tasarrufu sağlasa yılda 15.000 Km yol yapan benim gibi bir sürücüye yılda 200 - 400 TL kar ettirir ki; bu da arabayı nereden baksan 3 yıl daha elinde tutmak demektir. 4 yaşını tamamlamış bir araç için gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Lastik olarak michelin benim de gözde tercihimdir. Lakin, Diyarbakır yolları aşırı derecede bozuk. Yumuşak hamurlu bir lastik için pek hayırlı olacağını sanmıyorum. Ayrıca burada yaz mevsimi aşırı sıcak geçtiği için sert hamurlu bir lastik bile kulak memesi kıvamına geliyor

)
Bu arada 205/55/R16 düşünüyorum.
Teşekkürler