(23-03-2011, Saat:22:35)akrep43 yazdı: ben sanayi de fren hidroliğini ve klima gazını zorunlu nedenler olmadıkça ne değiştiren bir usta ne de bi müşteri gördüm. Bunun değişiminin yapılması gerektiğini söylediğimizde insanlar uzaylı gibi bakıyor.
not: kendim oto yedek parçacısıyım ve de otomotiv öğretmeniyim yazdıklarım tecrübeyle sabittir. 
Henüz geçen günlerde istanbulda özel bir serviste arkadaşımın araç bakımı yapılırken, servis elemanı özel bir lastik basıncı veya antifriz ölçen cihaza benzer bir cihazı,aracımızın fren hidrolik yağı kabına daldırdı. Ve o ölçüm cihazı fren hidrolik yağını renk skalası ile ölçtü.(Cihazda üç renk var yeşil/sarı/kırmızı) Servis elemanı yağın vasfının bozuk olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini söyledi. Aslında aracın hidroliğini değiştirmek gibi bir düşüncemiz yoktu. Dışarıdan bakıldığında yağın rengi de güzel görünüyordu.
Servisteki teknisyen ölçüm cihazı ile ölçmesiyle durumun vehametini anladık ve yağımızı değiştirdik.
Demekki herşey dışarıdan görüldüğü gibi değil..... Dikkat etmeli bakımlara önem vermeliyiz arkadaşlar...