(27-05-2011, Saat:22:34)isoskeisos yazdı: Aslında birçok fio kullanıcısı hata yapıyor. Şöyle ki; bayilerle yada servisle tam bir görüşme sağlanırsa 5.000 km bakımı olduğunu söylğyorlar zaten. Ama genelde yaygın kanı ''bakım 10.000 kmdir'' şeklinde olduğu için önemsenmiyor.
Partikül temizliğine gelince; bakım yaptırdığım gün mesai çıkışı otoparkta aracımı ilk çalıştırdığımda yol bilgisayarı ekranında MDF temizliği yapıldığı, kontağı açık tutmam gerektiği üzerineydi. Kullanma kılavuzuna bakınca ''metal partikül temizliği'' işlemi olduğunu anladım.
Umarım detaylı anlatabilmişimdir.
Açıklaman için teşekkürler Ejder32 kardeşim ..5 bin bakımı için gerçekten de satış bayilerinde genellikle herhangibir açıklama yapılmıyor. Bu nedenden konuya açıklık getirmen yerinde olmuş.. Ayrıca 5. bin km bakımı serviste ne kadara mal oldu bunu da belirtirsek forum üyelerine iyi bir bilgilendirme olacak..şimdiden teşekkürler..
[/quote]
5 bin bakımında yağ kontrolü, hava filtresi kontrolü yapıyorlar. Gerekli görülen değişimler yapılıyor. Yağ değişimi yapılmadı. Hava filtresi değiştirildi ve kaput içi temizliği yapıldı. Hava filtresi 35 TL, kaput içi temizliği 10 TL. Toplamda 45 TL ödedim.
Ama bunun haricinde servisle silecek meselesini görüştüm, malum güzel bir sesi var

Aynısını taktıklarını, değişen birşey olmayacağını, parçacılardan muz silecek alırsam daha verimli olacağını söylediler ve 15 liradan fazla sileceğe para vermememi tavsiye ettiler.