(22-07-2011, Saat:23:15)zorduc yazdı: arkadaşlar en son depoyu fuledim 700 km yaptım ş.i 40 lt aldı. birdaha ş.i 104 km yaptım yol bilgisayarı 5.6 gösteriyordu çektim arabayı opete fulle dedim gerçekten 5.6 lt aldı yani enson 104 km yaptım 5.6 lt yaktı.
Zorduc kardeşim; bilinen en iyi ve en doğru yakıt tüketim hesaplama yöntemini yapmışsın. Çünkü Yol bilgisayarına göre yakıt tüketimi ve özellikle menzil belirleme işlemi elektronik olarak yazılımsal hesaplandığından şaşabiliyor. Ayağınızın gaz pedalına yaptığı basınçla doğru orantılı olarak saniyeler içinde yaptığı hesaplamalarla yazılımsal olarak yol bilgisayar ekranına yansıtıyor. Bu durumda bazen örneğin menzil 100 km derken, bazen de 250 km diyebiliyor. anlık yakıt tüketimi ekranında da aynı şey geçerli.. Bir çok arkadaşımız ilk kalkış esnasında veya özellikle rampada 1 nci veya 2. viteste tırmanırken Anlık tüketimlerinin rekor seviyelere çıktıklarına mutlaka şahit olmuşlardır.
İşte bu nedenden dolayı babadan kalma eski yöntemle, aracın deposu fullenir. Sonra belirli bir km yapılır ve sonra tekrardan araç fullenir. Aradaki yakıt tüketimi km. ye bölünerek net bir sonuç elde edilir. İşte endoğru yanılmaz sonuç budur.
Ayrıca yakıt tüketimi ile ilgili altın kurallarda bakınız burada..
sevgilerimle iyi forumlar....