(19-03-2012, Saat:14:23)gazi1905 yazdı: Öncelikle kaza geçiren arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum ama benim kafama takılan airbaglerin neden açılmadığı.
Sevgili kardeşim Gazi;
görüldüğü üzere aracın kaportası pertlik olmuş fakat kabin içi insan zayiatını önleme açısından sağlam; Ben de bir çok kazalı fiorino gördüm, birçoğu bunun gibi,ancak içerisi sağlam, Sebebi ise öncelikle Motor bölümünün kaporta içine yerleştiriliş şekli,ve herhangi bir kaza anında, içeriye girmeyip ön aşağı düşmesidir,ki sadece bu nedenden Fait yetkilileri araçlarımızda metal karter koruma(muhafaza) sacının takılmasını istememektedirler. yine direksiyon milinin kırılması sonucu sürücüyü koruma durumu da vardır.
Yukarıda neden hava yastıklları açılmadığınızı sormuşsunuz.
Buna sağlıklı bir cevap vermek için yukarıdaki fotolar yeterli değildir. eğer bu kazayı önden gösteren bir foto olsaydı net bir cevap verebilirdim. Ancak bildiğiniz gibi hava yastıkları sensörleri 28 km hızda dahi darbenin şiddetine bağlı olarak açılmaktadır.
Burada görünen ise aracın yan yatma veya takla atması gibi görünüyor ki, şiddetli çarpma olmadan bu şekilde hava yastıkları açılamayabilir.
Allah hepimizi kazalardan korusun.. İyi ve sakin sürüşler dilerim.