Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: yol bilgisayarı hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar
araba vitesteyken ve motor devri belli bir değerin üzerindeyken, ayak gaz pedalından çekildiğinde, elektronik kontrol ünitesinin enjeksiyonu kesmesi olayıdır. çünkü araba sahip olduğu kinetik enerji ile hareketine devam eder ve bu hareketi için yakıta ihtiyaç duyulmaz. yakıt tasarrufu sağlanır.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
İNTERNETTE ARAŞTIRMA SONUCUM ŞU ŞEKİLDE;(ÇOK DA MANTIKLI GELDİ.)

Yokuş aşağı araç kullanırken aracın viteste mi, boşta mı daha çok yaktığı hep tartışma konusu olmuştur. Genel de düz mantık ''motor çalışırken araç her zaman fazla yakar '' diye düşünülür. Bu yazıda bu konu üzerinde duracağız.


Motor çalışır halde iken her zaman motor krank, silindir ve triger kayışına bağlı aksamların sürtünmesini yenmek zorundadır. Rölantide araç; motor hacminine ve rölanti devrine göre farklı miktarlarda yakıt tüketir. Ortalama benzinli bir araçta bu rakam 0.5lt/h ve 1.5lt/h olarak değişir. Dizel araçlarda daha düşüktür. Bu motor sıcaklığına görede farklılık gösterir.


Vites boşta iken Durum Nasıl?


Yokuş aşağı araç kullanımında vitesi boşa attığımızda, aracın yerçekimi kuvveti ile aşağıya doğru hareketlendiğini görürüz. Eğer yokuş tekerlek yol arasındaki sürtünme kuvvetini yenecek kadar dik ise araç hızlanma eğilimine geçer. Dolayısıyla motor rölantide (ortalama 1.000 dev/dk) çalışır ve saatte 0.5-1.5 lt gibi yakıt tüketimi yapar.


Araç Viteste iken Durum Nasıl?


Yokuş aşağı viteste inerken ise eğer gaza basıyor isek motora yakıt girişi sağlanır ve o anki devri neyse yakıt tüketimi de o ölçüde olur. Dolayısıyla düz yolda yada yokuş yukarı çıkarken harcadığınız yakıtı yokuş aşağı inerken de yakabilirsiniz.


Ancak yokuş aşağı inerken araç viteste iken ayağınızı gaza basmazsanız eğer, aracın gaz kelebeği kapalı kalacak ve yakıtın motora girişi durduralacaktır. Peki motor nasıl dönüyor? Her zaman motor tekerleri döndürür ancak yokuş aşağı inerken, aracın kazanmış olduğu potansiyel enerji hareket enerjisine dönüştürülür ve tekerler motoru döndürür hale gelir. Göstergenizde motor devrinin yüksek olduğunu göreceksiniz ve silindirlere yakıt girdiğini düşünebilirsiniz. Yakıt girmediğinden emin olmak içinse aracı yokuş aşağı inerken, önce boşta inmeye başlayın. Aracın hızlanmaya başladığını göreceksiniz. Daha sonra vitese atıp tekrar bakın aracın boşta olduğu kadar seri hızlanmadığını hatta yavaşladığını hissedeceksiniz. Bunun sebebi motor sürtünmesinin karşı kuvvet oluşturmasıdır. Yani motorun sürtünmeleri yenmesi için gereken yakıt motora girmiyordur. Eğer aracınızda yol bilgisayarı varsa yakıt tüketiminin rölantide çalıştığının altına düştüğünü göreceksiniz.


Sonuç olarak ; aracın yokuş aşağı minimum yakıt yakmasını istiyorsak




Yokuş aşağı inerken viteste ve ayağımız gazdan çekili inmeli

Mümkün olduğunca yüksek viteste inilmeli çünkü yüksek viteste indiğinizde motor devri düşer ve motor sürtünmeleri azalır, aracın hızlanma eğilimi artar.
Sevgili Hadursun ve Ahmet nickli arkadaşlarım;

Birbirimize karşılıklı olarak saygı duyduğumuz,seviyeli konuşma ve paylaşımlarda bulunduğumuz, bu ortamda her ikinizde birbirinize hoş olmayan bir şekilde hitaplarda bulunduğunuzdan,ortamı gerdiğinizden dolayı;

Tarafımca şimdilik kaydı ile ( 1 gün ) boyunca %20 seviye ile her ikinize de uyarı verilmiştir. Bundan sonra ki paylaşımlarınızda daha sakince ve medeni bir şekilde hareket etmenizi, aksi halde forum genel kuralları uyarınca daha ağır bir şekilde gereğinin yapılacağını bilmenizi rica ederim.. İsoskeisos
Forum kurallarına uymayan gereksiz tartışma metinleri silinmiştir. Admin dışında yetki verdiğimiz tüm arkadaşlar uyarı ve banlama yetkisine sahiptirler. Yetkinizi sözlü uyarı dışında da kullanmanızı rica ediyorum.

Admin adına
(24-12-2013, Saat:23:40)fiorino51 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Forum kurallarına uymayan gereksiz tartışma metinleri silinmiştir. Admin dışında yetki verdiğimiz tüm arkadaşlar uyarı ve banlama yetkisine sahiptirler. Yetkinizi sözlü uyarı dışında da kullanmanızı rica ediyorum.

Admin adına

Ben sadece yanlışlıkla büyük harfle yazdım diye uyarı göndermişsiniz ve üslup konusunda uyarmışsınız herhangi bir küfür veya hakaretim de olmadı ayrıca siz benim büyük harfle yazdığımı hemen görüp uyarıyorsunuzda kaç aydır TURUNCU16 nickli gold üyenizin imzasının hem 2 fotoğraflı hem de 50 kb ı aşan fotoğraflar olduğunu görmüyor musunuz forum kurallarını okudum bu yazıyı yazmadan önce 50 kbı aşan resimler imza olarak kullanılmamalı TURUNCU16 nickli arkadaş 2 yorum yazdığında 1 forum sayfasını kaplıyor ben de bundan şikayetçiyim
Ayrıca @hmet42 nickli arkadaşın üslubu yanlış olduğu yorumlarını silmeyip benim sadece büyük harfle yazdığım için yorumumu silmişsiniz ve bana üslup konusunda uyarı mesajı göndermişsiniz lütfen adeletli davranın
Site yönetiminin verdiği uyarı cezası umurumda değil. Ben bilgilerimi paylaşmak için girip mesaj yazıyordum. Gerekirse üyeliğimi de silerim. Ama o diğer üyenin mesajlarının silmemeniz yanlı davrandığınızı gösteriyor. Tarafsızlığın olmadığı bir yerde bilgi paylaşmanın veya sorunları dile getirmenin faydalı olacağını zannetmiyorum. O zaman siz kendi aranızda mesajlaşın ve yeni üye de kabul etmeyin.
Sayfalar: 1 2 3