(06-03-2013, Saat:20:32)Bursamet yazdı: Sedat kardeşim mesajından sonra epey forumları kurcaladım. Bence en mantıklısı sprint booster gibi geldi. Oda paraya kıyılır mı bilemem. Zevk meselesi bu işler iyi forumlar.
Sprintbooster gaz pedalındaki tepkisizliği azaltarak ilk devirlenmeyi büyük ölçüde arttırıyor. Ama bu motora güç veriyor anlamında düşünülmemeli. Ben tek başına kullanarak denedim, sadece alt devirlerde etkili olduğunu gördüm ama üst devirlerde güç standart ayarlarda kaldığından herhangi bir etkisi olmadı. Standart güçle bu akselerasyon yeterli diyenler için mantıklı ama fiyat ve yaptığı iş ilişkisi tartışılır. Fakat şöyle de bir avantajı var, eğer aracınızı değiştirirseniz Sprentbooster 'inizi diğer araca aktarma imkanınız var.
Şöyle ki;
- Eğer yeni araç ile elinizdeki Sprentbooster uyumlu ise herhangi bir masraf yapmaksızın sadece ilgili sokete bağlamak yeterli.
- Eğer uyumlu değil ise 100-150 TL gibi bir fark ödenerek yeni araca uygun olan Sprentbooster 'ı alıp kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Tıpkı EPC Diesel Tunning Power Box gibi...
Bir diğer detay, ne kadar çabuk üst devirlere geçersen powerbox 'ın veya chip tuning 'in vereceği ekstra gücü bir o kadar daha verimli kullanılmış oluyor. Bu da top sipeed üzerinde büyük ölçüde etki sağlamış oluyor. Ben bu nedenle Powerbox ayar parametrelerini minimal seviyede tutuyorum.