(23-01-2011, Saat:13:07)NemO_R yazdı: Bakın hangi aracı kullandınız bilmiyorum ama eğer araç otomatikse ve fren pedalı brakıldığı gibi hareket ediyorsa bu kesinlikle yakıt sarfiyatıdır otomatik aracın kavramasının fren pedalıyla bir alakası yok bunun dışında otomatik vitesli araçlarda zaten debriyaj yoktur farklı bir kavrama sistemi vardır plakalar baskı balata görevi görüyor gidin sorun araştırın otomatik viteslerin tamamı araç örneğin d konumundayken sürekligitmeye çalışır eğer bunu manuel araca kıyasla söylüyorsanız ve gaz vermeden rolanti halinde ayağın debriyajdan çekilmesiyle rolanti halindeki yakıtı yakacağını düşünüyorsanız yanlışınız var manuel bi aracın yol bilgisayarını anlık tüketim konumuna alın gaz vermeden kalkış yapın bakın anlık tüketim nerelere çıkacak bunun dışında aracın hem fren pedalına basıp hem ayağınızı yarım konum debriyazdan çekin bakın anlık tüketim nerelere çıkacak
üstad siz eski nesil yağ basıncı ile plakalır sıkıştırılarak hareket ileten şanzımanlardan bahsediyorsunuz..ben fiorino kullanıyorum şuan,opel astra kullandım yine fio daki gibi otomatikleştirilmiş düz şanzıman var onda da ve yeni nesil otomatik bu tip şanzımanlarda aynı düz vitesli araçlardaki gibi debriyaj balatası,baskısı,çatalı ve dişlileri vardır,sadece kumanda elektromekanik tir....elimde fionun değil ama opelin otomatikleştirilmiş şanzımanın (opel easytronik koymuş adını,fiat comformatik demiş,ford asm diyor hepsinde sistem aynı) fotoğrafı var aşağıya yüklüyorum incelerseniz düz vites şanzımanla aynı fakat kumanda tertibatı ve beyni var ekstra..saygılar