Merhaba,
Kronik problemlere yeni bir bilgi daha eklemek istiyorum (forum içerisindeki yazışmalarda bu konu geçmiş olabilir ancak bir hayli tartışma konusu var, tek tek okumak gerçekten zor).
- Hava filtresi kutusunun altındaki motor bloğuna bağlantı pimleri motorun sarsıntısından kırılıyor. Bu problemin en kötü tarafı vidanın kırılarak motor bloğu içerisinde kalması! Keza bu problem oluştuktan sonra istediğiniz kadar filtre kutusu lastik burçları değiştirin sesi kesemiyorsunuz. Çünkü filtre zaten yerine 3 ayak sistemiyle bağlı değil.
- Yapılacak işlem (ler);
- vida motor bloğunda kaldı ise bir tornacıya söktörmek.
- yeni bağlantı pimleri ve lastik burçlar alarak eskileriyle yenilemek.
Bazı servisler ki benim başıma gelen bir konu, yukarıdaki problemi plastik cırt denilen kablo bağcıklarını kullanarak filtre kutusunu sağdan soldan bi yerlere kastırarak bağlıyor. Filtre kutusu bir süre böyle ses çıkartmadan gidiyor ama kasıntı olduğu için plastik malzeme sıcak/soğuk koşullardan dolayı iyice gevreyip kırılgan hale geliyor.
- sonuç;
- kısır döngü olup, bir süre sonra aynı problemle tekrar karşılaşmak

- benim önerdiğim ilk çözüm en güvenlisi, çünkü servisin bulduğu ucuz çözüm filtre kutusunun kırılmasına ve ciddi maliyetlere yol açıyor.
Herkeze mutlu haftalar.