(14-12-2011, Saat:17:16)omur yazdı: ismail bey bilgiler için teşekkürler.
bende yol bilgisayarının 2.0lt/100 km nin altına inmemesini anlamıyorum. bu durumun açıklaması nedir acaba?
Bunu sadece kendi kanaatime göre söylemem gerekirse, Aracımızın beynindeki(ECU) yazılımla ilgili olması gerek,(Belkide hatalı veya eksik bir yazılım) Çünkü gaz kestiğinizde araç zaten cutoff yapıyor ki; bunun Türkçesi yakıtı kesmesi veya aracı stop ettirmeyecek,rölanti devri kadar bir miktara indirmesi demektir. Yoksa neden 2 litre yazıyor,anlamış değilim, aslında sıfır değerli bir rakam kümesi yazması gerek.(0,1-0,9 gibi)
Yukarıda Mert kardeşim diğer marka araçlardaki bu miktarı yaklaşık olarak yazmış..
Bu arada akla başka şeylerde gelmiyor değil mesela cut off da 2 lt olan değer,Aslında (0 .1 & 0,9) gibi ise ; o zaman biz yolda normal seyirde giderken anlık tüketim ekranda örnek 6,2/100 yazıyorsa eğer; demekki cutoff daki (-2 lt) düşüpte öyle mi okumamız gerek ; yani 6,2 değil de 4,2 gibi mi acaba diyorum... (Varsayımsal olarak olabilir mi acaba ) O zaman araçlarımızın tüketiminden kimse şikayetçi olmaz değil mi.....
Bu konudaki en doğru bilgiyi fiat yetkililerine sorup, araştırarak tekrar ele almamız gerekiyor.