(10-12-2013, Saat:20:36)neco2407 yazdı: Arkadaşlar merhaba,
Sizlere danışmak istediğim bi kaç konu var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İlk olarak dün arabayı çalıştırdığımda DPF temizliği yapılıyor yazdı ekranda. bi an ne yapacam bilemedim. işimde acildi 2-3 dakika bekledim sonra devam ettim. Temizlik bitmedende gideceğim yere vardım stop ettim. Bunun bi zararı olmuştur. bide böyle bi durum tekrar olduğunda ne yapmalıyım.
Diğer sorum ise Havalar malum bayağı soğudu. 2-3 gündür bizim burda yani erzincanda sabahları -5 e kadar düşüyo. 3gün önce sabah arabayı çalıştırdım direksiyonu çevirirken '' harhar harhar'' diye bi ses geliyo. direksiyonu düzelttiğimde ses kesiliyo. iki tarafa çevirdiğimdede geliyo bu ses. rölantide filan bi değişme olmuyo.. ilk başta direksiyon yağı donmuştur diye düşündüm. fakat akşam iş dönüşü biraz dolaşıp ısınmasını bekledim. yine aynı ses geliyo. serviste erzincanda yok. erzuruma gitmem lazım. o yüzden ilk sizlere danışmak istedim. Bu ses neden olabilir. Aracımda daha 1500 km de. büyük bi masraf çıkaracak diye korkuyorum. Bide bu ilk aracım. Çok tedirginim.
Bunların sorunu tamamen soğuk hava kardeşim, dert etme gönlünü ferah tut ve yoluna devam et, havalar ısınınca her şey düzelir merak etme, benim araçta 14700 km de, bende takozlarda sorun var diye gittim geçen gün, çünkü ses geliyordu ön sağ taraftan, servis altına baktı, üstüne baktı, içine baktı, takozlara baktı sorun yok demezmi

bende bu ses nerden yapıyor o zaman dedim ön taraftan hava filtresinin hortum vidasını sıktı tamamdır dedi, harbiden sorun ordanmış, şimdi tık ses yok, yani demek istediğim bu takozları benim gibi gözünüzde büyütmeyin, 1500 km de aracınız var merak etmeyin o arabada sorun yok