(16-09-2015, Saat:17:00)Utku Gül yazdı: Öncelikle selamun aleyküm abilerim
Daha yeni üye oldum biraz araştırma yaptım forumda ama aklımdaki sorulara tam olarak cevap bulamadım. Siz cevaplarsanız çok seviniriz.
Şunları belirteyim;
Arabayı anneme alıcaz ve otomatik düşünüyoruz. Bir çok arabaya baktım son olarak fiorino da karar kıldık. 25.000 gibi bir bütçemiz var duruma göre 28.000 e kadar çıkabilir. Malum şu anda arabaların fiyatları uçuk. Ocak Şubat gibi maddi açıdan biraz rahatlıyoruz. Fiorino istediğimiz tipte bir araç. Lakin şu soruları sormak istiyorum.
1- Ocak veya Şubatta bu aracın fiyatı düşer mi?
2- Bu aracın otomatiği alınır mı?
3- Şehiriçinde ve şehirdışında km'de kaç kuruş yakıyor? Hangi marka almayılım ?
4- Vergisi ne kadar? 2016 Ocak'da ne kadar olur?
5- Hangi motorunu ve modelini almalıyım? (1.3 mjet emotion düşündüm ben)
6- Biz ne boşunu ne de en dolusunu istiyoruz ortası olsun bize yeter. Modellerde Combi Mix ve Panaroma gördüm bunlardan hangisini seçmeliyim?
7- Bütçemize göre 100.000i devirmemiş araç bulabilir miyim? (Şu anda bulacağımı pek sanmıyorum bulsam bile alabileceğimizi sanmıyorum yani Ocak Şubatta olur mu?)
8- Ve son olarak tavsiyenize göre forumda veya sahibinden ilan varsa atabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim abilerim beni aydınlatırsanız çok sevinirim şu anda aklımdakiler bunlar daha gelirse söylerim. Teşekürler 
Konu yeri olarak en uygun burasını gördüm yanlışsa kusura bakmayın
Sevgili kardeşim;
1- Ocak veya Şubatta bu aracın fiyatı Düşmez
2-Bu aracın otomatiği alınır mı? Kesinlikle alınır ben 2011 otomatik sahibiyim son derece memnunum otomatikten şaşmam
3-Şehir içi 5,8-6,5 Lt. şehir dışında ise 3,8-4,8 arası (Shell) performans
4-475 TL:
5-1.3 mjet emotion
6-Emotion'dan şaşma
7-Bu iş nasip işi, dikkatli olmak lazım, sadece km aldanmayın, adamın aracı 70-80 bin km dir ama aracın canını çıkartmıştır bilemezsin, ama adamın aracı 100bin km aşmıştır fakat aile aracıdır tek el kullanmıştır araç yük görmemiş bakımlı ve garajda muhafaza edilmiştir, ben olsan iki kuruşta fazla verir o aracı tercih ederim.
8-Siz sahibindende bakın bldğunuz aracı bizimle paylaşıp düşüncelerimizi öğrenebilirsin.