(30-03-2011, Saat:23:52)EsraydıN yazdı: paylaşım için teşekkürler ön korumalığa bayıldım..peki araç rengine göre boyanıyormu ön koruma yoksa tek renk olarakmı....hayırlı sürüşler dilerim...
Ön korumalık standart bu şekilde oluyor. Daha farklı bir modeli şimdilik yok.
(31-03-2011, Saat:14:58)ismailkd yazdı: ön korumalık gerçekten hoş olmuş. bende aynı korumalıkları taktırmak için gittiğimde yan ve arka korumalıklar tamam ama ön korumayı pek tavsiye etmedi önün alçak olduğunu günümüz yollarda sağlıklı olmadığını savundu zamanla tampona zarar verebileceğini söledi beni yıldırdı sende böle bi sorun varmı?
Söyleyen yanlış söylemiş benim kanaatimce. Çünkü yan basamakların yerden yüksekliği ile ön korumalığın yerden yüksekliği aynı. Eğer yan basamaklarınız tümseklerden geçerken sürtmüyorsa ön korumalıkta sürtmez. Benim yol güzergahımda oldukça fazla tümsek var ama herhangi bir sürtme olmadı. Tabi bir başkası tümseğe süratli girerse değil ön korumalık, arka korumalık bile sürter.
Özellikle ön korumalığın alçak olduğunu düşünenler için üşenmeden gittim yerden yüksekliklerini ölçtüm.
Arka korumalık : 30 cm.
Yan basamaklar : 16 cm.
Ön korumalık : 15,5 cm.
Bu ölçümler korumalıkların ve basamakların yerden yüksekliğidir. Eğer yan basamaklar sürtmez ön korumalık sürter diyorsa usta olan kişiler 0,5 cm pay ile hata yapıyorlar demektir