(24-05-2011, Saat:15:55)guro yazdı: peki 5000 km'de hava filtresi ve yağı kontrolden geçir diyenlerde var usta senin fikrin nedir?
Guro kardeşim; yazdığına şöyle bir yorum getireyim. bildiğin gibi ilk servis bakımımız 10 bin km.de ama Memleketin yol şartları da belli. Yol/hav/arazi şartlarına göre çok tozlu olumsuzluğu fazla olan yerlerde araçlarını kullanan arkadaşlarla,Aracına çok titiz bakım yapan arkadaşlarımız bu ilk bakım periyodunu 10 binde değil de 5-6 bin km de aracın ilk yağını ve filitrelerini değiştirirler se şüphesiz daha iyi olur kanaatindeyim. Ancak bana sorarsan ben böyle bir değişimi henüz yapmadım.(aracım 4500 km.de) ama değişim yapmayı düşünüyorum.
Biliyorsunİlk değişimde araç yeni olduğundan yeni motordaki alıştırma sırasında mikron derecesinde oluşabilecek metal partiküllerin ilk yağ değişiminde atılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu arada Serviste ve sanayideki arkadaşlarıma danıştığımda buna gerek olmadığını, son teknoloji ye göre motor içinde olabilecek metal artığı olmayacağını, ve böylece erken yağ değişiminin gereksiz olduğunu söylediler ama filitrelerin ise ülke şartlarına göre ne kadar erken değişirse o kadar iyi olabileceğini belirtttiler..