(30-05-2011, Saat:00:45)furkanenes yazdı: arkadaşlar merhaba yarın evrak işleri ve salı günü fıo düz 1.3 75 lik alacağım inşalllah...ilk defa dizel bir araç kullanacağım ...formu şöyle bi göz gezdirdim de yakıt konusunda o kadar çelişkiler varki hani bazen acaba yalnış arabamı alıyorum duygusuna bile kapıldım...ve alır almaz yaklaşık 200 km bir yolculuğum olacak...tavsiyeleriniz nelerdir...şimdiden teşekkür edrim değerli cevaplarınız için...
Sevgili kardeşim alacağın fio şimdiden hayırlı olsun.anladığım kadarı ile forumdaki konuları okumuşsun. Fio ların yakıt tüketimi diğer kendi sınıfı ve segmentine göre gözle görülür şekilde daha az yakar..
Özelliklerine baktığımızda 1.3 Multijet 75 hp Euro4
Silindir hacmi: 1248 cm3
Maksimum güç: 55 kW (75 bg) 4000 d/d
Maksimum tork: 1750 d/d 190 Nm
Elektronik kontrollü Common Rail tipi, Multijet direkt enjeksiyon, turbo ve intercooler ve kendini kanıtlamış bir Multijet teknolojisi.
Şöyle söylemekte de yarar var ki, Bu makina sakin seyir kullanımında, 2200-2500 Nm devirde ve 85-95 km hızlarında kullanıldığında oldukça ekonomiktir.
Bu ölçülerde Genellikle Ş.Dışı: 4,8-5,2 Ş.İçi ise: 5,5-6 lt 100km de yakar. Ülkemizde akaryakıta sürekli gelen zamları gördükçe ve ayrıca benzin/Lpg yakıtlı araçlara baktığımızda; Fio larımızın yakıt tüketimleri makul seviyelerdedir.. Yeter ki sürücü olarak bazı ufak teknik kullanım kurallarına dikkat edelim. Unutmayalım ki Herhangi bir araçta yakıt tüketiminin fazlalığı,sürücü kullanım alışkanlıklarınla doğru orantılıdır.
İyi forumlar..