Aracıma kendim 2 ayda bir boya koruma uyguladığım için ne fırça ne sünger ne de petrol istasyonlarındaki köpüklü yıkama yaptırıyorum.Aşağıdaki Foam Lance dedikleri aparat ve basınçlı yıkama ile kendim yıkıyorum.Hem eğlenceli hem de güvenli.Aracımın parlaklığı bu sayede devam ediyor,asla çizilmiyor.
Şampuan olarak İtalyan ATAS firmasının en ünlü ürünü proteo'yu kullanıyorum.Proteo boya üzerindeki kiri kendiliğinden çözüyor ve çözerkende boya korumaya asla zarar vermiyor.Ayrıca içerisindeki yüksek cila(idrolak) sayesinde 2-3 yıkama sonrası kendini daha çok belli ederek parlaklığa ve korumaya katkı sağlıyor.
Benim için korumadan ziyade kış günlerindeki ağır kirleri daha çabuk ve etkili çözülsün diyorsanız yine aynı firmanın bol köpüklü ürünü olan DLS125 (kışlık) şampuanı tam da bu amaçla üretilmiş.
Ayrıca bir şampuanın kir çözme gücü(ph değeri) ne kadar yüksekse korumayı da bir o kadar çabuk söküyor.
Araçlarınızı fırça,sünger ve petrol istasyonlarındaki fırça ve içerisinde neidüğü belirsiz köpüklerle yıkayacaksanız boşuna boya koruma ve parlatma yaptırmayın.Çünkü, ilk yıkamada emeğiniz heba oluyor.
Foam lance kullanamam diyorsanız.Çift kova tekniği ile araçlarınızı kaliteli microfiber yıkama eldivenleriyle ya da kusu postu eldivenlerle yıkayınız.