(01-02-2013, Saat:13:37)sedatkaya yazdı: Bu konuda 1 ay önce bende aşağıdaki yazıyı emniyet genel müdürlüğüne gönderdim ve bilgi istedim ama cevap gelmedi.
Tescil ettirmiş olduğum 34 ** **** plaka numaralı aracımın ruhsat belgesinde araç sınıfı N1, araç cinsi KAMYONET olarak görünmektedir. Ancak, vergi dairesinde bu bilgi tamamen farklı olarak PANEL VAN (G.T.İ.P 87.03) olarak görüntülenmektedir. Bu noktada 2 ayrı çelişkiye düşmekteyim;
1- N1 Panel Van ile N1 Kamyonet cinsi araçların karayollarındaki hız limitleri birbirinden farklılık gösterdiğinden bu durum beni tereddütte düşürmektedir.
2- Aracım için PANEL VAN (G.T.İ.P 87.03) tipine göre vergi ödemekteyim ve bu vergi N1 KAMYONET vergisine göre çok daha yüksektir. Bu noktada da hangi bilginin doğru olduğundan emin olamamaktayım.
Ek bilgi olarak; Aracım sürücü dahil 4 kişi kapasitesine sahip olup arka sırada koltuk bulunmaktadır ve komple yandan camlıdır ve 1300 cc motor hacmine sahip olup, ağırlığı 1,190 kg ‘dır.
Arkadaşım aynı araca sahibiz ama anlamdığım bir konu benim ruhsatımda kapalı kasa kamyonet yazıyo bu bahsettiğiniz N1 ruhsatta yazması gerekiyomo trafik polisi ruhsata bakar komyonetten işlem yapar bu durumda ne olacak
(01-02-2013, Saat:18:15)agrilon yazdı: Aracınız panelvan dır.eger kamyonet olsaydı hız limiti sigortası başınıza dert olurdu.kamyonet kamyon çekicinin kategorisi farklı panelvanların farklı benim otomobilin farklı.ortada bir yanlışlık yok..aracınızın keyfine bakın derim.
ben trafik polisine sordum aracınız komyonettir hız sınırınızda ona göre işlem görür dedi