(25-11-2014, Saat:00:28)blueice32 yazdı: arkadaşlar bu başlıkta bir kaç arkadaş ta belirtmiş gerçi ama net bir çözüm ya da hata diyen olmamış..
30 dk önce başıma gelen birşey , biryere gittim 2 saat sonra geri geldim marşa bastım çalıştı arabam vites N de bekliyor ! vitese geçmiyor auto/manuel filan yapıyorum R geri yapıyorum yok geçmedi.. stop ettim tekrar denedim yok... tamircimi aradım abi yarın beraber bakarız dedi eve de yakındım kaldın orda dedi... sinirlerim tavan tabi... çoluk çocuk arabada bekliyoruz.. taksiye binip gitmeye karar verdik.. son kez deneyeceğim dedim çalıştırdım tık geçti vitese..
çok çok tıkalı trafikte otomatik den çıkarmanızı öneririm ist. avrupa yakasından anadolu yakasına 3 saatte geçtiğim milim milim gittiğim bir gün artık çok ısınmış olmalı ki baskı ses gelemey başlamıştı
bu sorun debriyajı çalıştıran elektro mekanik sistemin anlık çalışmamasından kaynaklanıyor..neden çalışmıyor derseniz akım ileten kömürlerinin aşınması veya izalasyon sorunudur sebep..debriyaj ayırmayınca dişliler dönmeye devam ettiği için vitese takmıyor sistem kendini güvenli moda alıyor..
dur kalk trafikte otomatik veya manuel kullanılması ısınma açısından bir fark yaratmaz..manuelin amacı yokuşta veya sollamalarda şanzımanın vitesi yükseltmesini engelleyip çekişi daha güçlü kılmaktır..
dur kalk trafikte zaten hep 1 de gider..