(23-01-2014, Saat:03:02)dervish yazdı: yarı otomatik ler içinde en başarısızıdır fiat ki kaldıki terketme hazırlığında zaten fiat. sattığım aracım otomatik fio idi evet kulalndım ve ilk otomatik aracımdı ama şimdi DSG vites kullanıyorum. işte vites geçişi nasıl farkedilmez DSG ve EDC de yaşadım edc reno grubununki dir dsg de voswageninki dir.
" vites geçişlerini hiç hissetmiyorsun" denmiş bu sözün sahibini hiç bir şekilde hedef almadan sadece şunu
söyleyebilirim tecrübemle, çok yüzeysel bi tarif birkere teknolojik olarak bu mümkün değil çünkü dsg çift kavrama sistemi var ve biri geçişi yapmak için beklerken diğeri geçişi sağlıyor yani örnek olsun 2 den çıkaran bir kavrama 3ü hazırlıyan diğer kavrama bu böyle olurken ben 3 yıl boyunca bu sarsıntıyı hissetmiş biri olarak sizin hissetmemenizi diğer gruplara tecrübeniz olmadığına bağlıyorum.alacak arkadaşlar öyle geçişi hissettirmeyen bi sistem beklemesinler illaki farkediliyor.
bu arada arkadaşalr fikir sahibi olmak için renoda ve voswagen grubunda (skoda, seat, audi ) deneme aracı kullanmanızı öneriyorum
dikkat ederseniz toyata grubunu hiç bahsetmedim çünkü kullanmışlık bilgim ve tecrübem yok sadece duyumum var oda iyi yönde
Yaklaşık 3 yıldır bende triptonik fiorino kullanıyorum, daha evvelde bir çok marka/model otomatik araç kullandım. Arkadaşlar adı üstünde bu araç triptonik yani bir nevi yarı otomatik, tam otomatik aracı manuel kullanamazsınız, oysa bizim araçlarda bu mümkün buda demek oluyorki dervish kardeşimin de dediği gibi araçlarımız diğer otomatik araçlar gibi değil, evet geçişler rahat sıkıntı yok, fakat hissedilmiyor demek mümkün değil, bu his olayıda sesle vs değil sadece manuel aracın sürücüsü vites değişirken yanda oturan vitesin değiştiğini nasıl ve ne kadar hissediyorsa bizim araçlardada o kadar hissediliyor, mesele budur.
Ayrıca aracın özellikle uzun yol ve yüksek hız gidişi yol tutuşu sürücüyü yormaması yakıtının ekonomik oluşu, parça fiyatlarının uygunluğu, aracın tercih edilme sebeplerinden bir kaçıdır. Benim araçtan şikayetim mesela motorun ani kalkışlarda sollamalarda ve yüklü iken rampalarda pasif kalmasıydı, malüm 1.3 75hp motordan da daha fazlası benlenmez, ama bu sorunu aşmak zor değil sadece biraz kesenin ağizını açmak yetiyor, örneğin Sprint booster kullanarak geç gaz tepkimesini berteraf edebilirsiniz. İlaveten PowerBox kullanarak 75hp olan motorunuzu 95-100hp civarına çıkartabilir ve altınızdaki araç sanki 1.3 değil miş gibi hayretler içerisinde kalarak kullanırsınız (Tecrübeyle Sabittir).. Yaklaşık 1000TL civarı bir masrafla... Kazasız ve saklıklı sürüşler dilerim